Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Λουκ Γιω Σαμ

Στην κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ οι πάντες έκλαιγαν γοερά. Όταν ξανάρθει η Τρόικα να μας ελέγξει θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Μετά από λιμό στη Βόρεια Κορέα είχαν πεθάνει, αν θυμάμαι καλά, 2 εκατομμύρια πολίτες. Εδώ χρειάστηκε απλά μια «δυσαρμονία του κινήματος με την κοινωνία» όπως λέει ο Χρυσοχοΐδης. (Η συνέχεια εδώ).

Στη Βόρεια Κορέα οι πολίτες υποχρεώθηκαν να σπαράζουν για το χαμό του ηγέτη τους.

Εδώ τα ΜΜΕ μας συνέστησαν να χαιρόμαστε με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο. Πρέπει να χαιρόμαστε 3 φορές τη μέρα μετά το φαγητό. Ο κόσμος ανυπάκουος συνεχίζει να μην το πολυδιασκεδάζει. Ίσως γιατί δεν έχει φαγητό. Έπρεπε να πούνε «3 φορές τη μέρα να χαίρεστε με άδειο στομάχι».

Στην Βόρεια Κορέα οι πληροφορίες λένε ότι θα λογοδοτήσουν όσοι δεν έκλαψαν πολύ! Βλακείες. Αυτά ίσως προέρχονται από ειδησεογραφικές «πηγές» της Νοτίου Κορέας.

Εδώ από την άλλη οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα λογοδοτήσουν όσοι έφαγαν πολλά. Και πάλι βλακείες. Πάλι ξένα κέντρα διασπείρουν μυθεύματα. «Δεν παίρνεις λογαριασμό, δεν δίνεις λογαριασμό» με το νέο πρόγραμμα free to go.

Ο Ριζοσπάστης κατήγγειλε ότι 2 μέρες μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ άρχισε εκστρατεία προπαγάνδας από τη Νότια Κορέα και από «αντιφρονούντες» του καθεστώτος ενάντια στο Κόμμα. Η προπαγάνδα περιελάμβανε και αποστολή 200.000 μηνυμάτων με μπαλόνια!

Εδώ γίνεται κάτι αντίστοιχο. Γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης με 200 χαράτσια μέσα σε 1 μήνα. Ο έμπειρος φορολογούμενος καταλαβαίνει ότι εδώ υπάρχει δόλος. Διότι αλλιώς θα μας έστελναν ένα και μοναδικό χαράτσι με όλο το ποσό. Να γλυτώναμε και το χαρτί.

Το Ρόϊτερς μετέδωσε ότι η βορειοκορεατική ηγεσία από εδώ και πέρα θα ασκηθεί συλλογικά. Από το γιό, το θείο και κάτι συμπεθέρες του αποθανόντος. Το ΚΚΕ διαψεύδει το Ρόϊτερς σχετικά με τις συμπεθέρες.

Οι Βορειοκορεάτες υιοθέτησαν το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας μας. Διότι τον Βορειοκορεάτη μην τον βλέπεις έτσι που έχει μικρά μάτια. Βλέπει και μάλιστα πολύ καλά. Κάθισαν λοιπόν και έψαξαν. Ποια χώρα έχει μοντέλο διακυβέρνησης πρωτοποριακό; Η Ελλάδα. Τι γίνεται, σου λέει, εκεί; Εκεί είναι κάποια κόμματα που περνούν από τον παππού στον γιό ή στην κόρη, μετά στον εγγονό ή στον ξάδερφο ή στον ανεψιό. Με «όνομα βαρύ σαν ιστορία» παίρνει αυτός τα ηνία, κάνει κάτι μερεμέτια, αφήνει όμως την ταμπέλα ίδια (για να ξέρει ο πελάτης ότι εδώ είναι «η παλιά ταβέρνα του Μήτσου του αντιστασιακού») και άιντε άλλα 20 χρόνια το ίδιο μενού. Βρίσκονται όλοι αυτοί μαζί και «ηγούνται συλλογικά».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (ίσως από τη Νότια Κορέα) αναφέρουν ότι όσοι προσπάθησαν στη Βόρεια Κορέα να φύγουν στο εξωτερικό στη διάρκεια του πένθους θα τιμωρηθούν. Επίσης θα τιμωρηθούν όσοι χρησιμοποίησαν το τηλέφωνό τους για κλήσεις εκτός χώρας!

Να εδώ είναι η διαφορά. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν την πρωτιά. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να φύγουν όσοι θέλουν. Και στο κινητό να μιλήσουν δεν μας πειράζει. Διότι έχουμε δημοκρατία κύριε. Είμεθα υπεράνω. Θες κύριε να φύγεις; Δεν σου αρέσει εδώ; Με γεια σου με χαρά σου. Θες να πας μετανάστης; Στο καλό και να μας γράφεις. Έχεις ξαφνικά μια πελώρια λαχτάρα να πας γκασταρμπάιτερ; No problem. Να μας αφήσεις τη διεύθυνσή σου να σου στείλουμε το χαράτσι στην Αλάσκα και όλα οκέι.

Αυτά να τα βλέπει το ΚΚΕ που θεωρεί ότι στη Βόρεια Κορέα τα πράγματα είναι πιο καλά από εδώ. Ενώ είναι τα ίδια.

Για του λόγου το αληθές αντιγράφω από τον Ριζοσπάστη: στις 20 Δεκεμβρίου συλλυπητήριο μήνυμα στο λαό και στο κόμμα της Βόρειας Κορέας για το θάνατο του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. Αναφέρει μεταξύ άλλων «Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας». Το λέει κάπως αμήχανα. Ξέρει ότι η Β. Κορέα διαπραγματεύεται τη ΜΗ χρήση των πυρηνικών της όπλων με αντάλλαγμα τη βοήθεια προς το λαό για να μην πεθάνουν άλλα 2 εκατομμύρια βορειοκορεάτες στον επόμενο λιμό.

Την ίδια μέρα σε άλλο άρθρο «Πέθανε ο αντικομμουνιστής Χάβελ». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Άνοιξη της Πράγας απετέλεσε προσπάθεια υπονόμευσης και ανατροπής του σοσιαλισμού με το οπορτουνιστικό προσωπείο «σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο». Τρεις μέρες μετά γράφει ο Ριζοσπάστης ότι τέσσερις βουλευτές του ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας δεν πήγαν στην τελετή για τον Χάβελ στη Βουλή των αντιπροσώπων και «τον έβαλαν στη θέση του».

Σε ποια θέση τον έβαλαν τον Χάβελ; Τι είναι οι βουλευτές; Ταξιθέτριες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά