Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ό,τι είναι ανήθικο είναι και παράνομο;

Καρατζαφέρης: «Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται. Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη». (Η συνέχεια εδώ)
Τώρα εγώ τι θες να πω; Έχει άδικο; Βέβαια τα λέει από τη σκοπιά της υπεράσπισης οτιδήποτε ελληνορθόδοξου έστω και ανορθόδοξου. Δεν είναι μια απλή διαπίστωση, αλλά μια υπερασπιστική γραμμή. Για να συμπληρωθεί το κερασάκι στην τούρτα και από τη δήλωση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης για άδικη απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων» που «δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία» και ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορού στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».
Το ΚΚΕ επισημαίνει: “Χθες για τον Γ. Καρατζαφέρη ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν εταιρεία δολοφόνων, τώρα είναι θύμα σκοπιμοτήτων. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο”.
Ο Εφραίμ μάλλον φαίνεται να πληρώνει το μάρμαρο της λαϊκής κατακραυγής τόσο για το ηθικό όσο και για το οικονομικό μέρος της υπόθεσης Βατοπεδίου. Μιας λαϊκής κατακραυγής όμως που αφορούσε και τους πολιτικούς. Και κυρίως αυτούς. Θυμάμαι ακόμα συζητήσεις με έξαλλους που υποστήριζαν ότι πρέπει να τον κρεμάσουν, κουρέψουν, φυλακίσουν ή να τον βάλουν σε πίσσα με πούπουλα όπως στο Λούκυ Λουκ. Υπήρξε μια ύποπτη συναλλαγή. Στη συναλλαγή λαμβάνουν μέρος δύο. Ο άλλος που είναι; Ανελήφθη εις Κύριον;
Το (τότε) κράτος αποφασίζει την ανταλλαγή των ακινήτων του με εκτάσεις στη λίμνη. Το σκάνδαλο της ανταλλαγής προς όφελος της μονής «συγκλόνισε», «εξέγειρε» και άλλα τέτοια ηχηρά και βαρύγδουπα. Οι δήμαρχοι ξεσήκωσαν τον κόσμο ενάντια στα αγιορείτικα μοναστήρια. Οι ίδιοι δήμαρχοι που στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής έχουν διεκδικήσει τις εκτάσεις από τα μοναστήρια, και αφού δεν κατάφεραν να τις προσαρτήσουν στα εδάφη τους με νόμιμο τρόπο, τις καταπάτησαν, και μετά άφησαν τους ντόπιους καταπατητές να τις οικειοποιηθούν. Το επίσημο κράτος καταφέρεται εναντίον του Εφραίμ. Σωστά. Όμως η περίφημη «αξιοποίηση των ακινήτων» σταμάτησε λόγω του Εφραίμ;
Τα κρατικά ακίνητα θα αξιοποιούνταν αλλιώς και δεν το κατάλαβα; Με κάποιον προσοδοφόρο τρόπο; Ή απλά θα ξεπουλιούνταν; Δηλαδή τα κλειστά ξενοδοχειακά ερείπια του ΕΟΤ στις πιο όμορφες περιοχές της χώρας που δεν τα πήρε το Βατοπέδι αξιοποιούνται; Εκτός και αν το ξεπούλημα που μας επιβάλλει η Τρόικα θεωρείται «αξιοποίηση». Μα ακριβώς έτσι «αξιοποιήθηκαν» και τότε. Έτσι «αξιοποιήθηκε» και ο ΟΤΕ μέσω Βγενόπουλου.
Και επειδή εμπλέκεται στην υπόθεση και ο ντόπιος βουλευτής ως κατήγορος, θα ήθελα να έκανε ακριβώς το ίδιο, αλλά αμφίπλευρα. Και προς τους πολιτικούς. Τους υπεύθυνους για κάθε περίπτωση ξεπουλήματος και μη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Γιατί θεωρώ το ίδιο βαριά ηθικά αδικήματα τόσο του ξεπούλημα όσο και την μη αξιοποίηση που οδηγεί νομοτελειακά σε τέτοιου είδους συναλλαγές. Μιλάω για ηθικά αδικήματα και όχι μόνο για ποινικά. Ισχύει «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»; Ισχύει επίσης «ό,τι είναι ανήθικο είναι και παράνομο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά