Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Κοσμολογία


Τη θεωρία ότι όλο το σύμπαν προέρχεται από μια έκρηξη θα την έχετε ακούσει. Τα μόρια της ύλης λοιπόν συνεχώς απομακρύνονται (διαστελλόμενο σύμπαν), αλλά αν γυρνούσαμε το video προς τα πίσω θα τα βλέπαμε ολοένα να πλησιάζουν και τελικά να ενώνονται σε μια κουκίδα. Εκεί είναι που έρχεται η θεωρία της μεγάλης έκρηξης (το περίφημο Big Bang) που εξηγεί ότι η κουκίδα εξερράγη και γέμισε ο τόπος ύλη.

Από τη διάσπαρτη αυτή ύλη αποτελείται η Γη, ο Γιώργος Αυτιάς, αλλά και η Κάρλα Μπρούνι (αν και οι επιστήμονες εκφράζουν για το τελευταίο κάποιες επιφυλάξεις). Η ύλη άρχισε να αυτοοργανώνεται λόγω βαρύτητας σχηματίζοντας αστέρια. Για τον ίδιο λόγο και ο Γιώργος Αυτιάς ενώθηκε με τους Βερύκιο και Βλάχο και άρχισαν να μαλώνουν. Μετά ο Αυτιάς άλλαξε κανάλι. (Η συνέχεια εδώ)
Για λόγους συμμετρίας και για να εξηγήσουν κάποια παράδοξα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει και η αντιύλη που όταν ενώνεται με την ύλη την εξαφανίζει. Για κάθε πρωτόνιο υπάρχει και ένα αντιπρωτόνιο. Έτσι και για κάθε πολιτική ευθύνη υπάρχει και η αντίστοιχη πολιτική αντιευθύνη που την εξαφανίζει. Κι έτσι όλα πηγαίνουν ρολόι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε κάθε αστέρι υπάρχουν δυο αντιμαχόμενες δυνάμεις. Από τη μια είναι η βαρύτητα που θέλει να συρρικνώσει την ύλη. Επειδή όμως λόγω πίεσης μεγαλώνει η θερμοκρασία, το αστέρι από την άλλη θέλει να εκραγεί σα χύτρα. Το ίδιο αισθάνεται και ένας εργαζόμενος που δεν του φτάνει το εισόδημα ούτε για όσπρια. Από τη μια τον πιέζουν και συρρικνώνεται και από την άλλη, όσο τον πιέζουν θέλει να εκραγεί και να τα σκορπίσει όλα. Ειδικά αν τρώει ΜΟΝΟ όσπρια.
Μερικές φορές υπερισχύει η βαρύτητα και η πίεση προς τα μέσα. Τότε όλα μετατρέπονται σε μαύρη τρύπα. Κάτι που συμβαίνει συνήθως στα δημόσια ταμεία. Ούτε καν το φως δεν μπορεί να ξεφύγει από την έλξη μια τέτοιας δύναμης. Γι αυτό και σε κάθε λαμογιά δεν βλέπουμε τίποτα, παρόλο που η κυβέρνηση ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση. Απλά το φως απορροφάται και εξαφανίζεται. Άλλες φορές υπερισχύει η πίεση προς τα έξω και ο κόσμος εκρήγνυται. Τέτοια φαινόμενα τα συναντάει κανείς συχνά στις λαϊκές αγορές.
Ο Ήλιος βρίσκεται στη μέση της ζωής του. Προφανώς, λένε, θα αρχίσει να φουσκώνει, να διογκώνεται και κάποτε θα καταπιεί τη Γη. Η κυβέρνηση βρίσκεται στη 2η θητεία της και δεν ξέρουμε πόση ζωή έχει ακόμα. Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο δικός τους Ήλιος είναι έτοιμος να ανατείλει, διότι η δύναμή του διογκώνεται σύμφωνα με τα γκάλοπ. Οι επιστήμονες της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι ο δικός τους Ήλιος θα διογκωθεί και θα καταπιεί την κυβέρνηση. Τότε το ΠΑΣΟΚ θα μετατραπεί σε «πράσινο γίγαντα» και η Ν.Δ. σε μπλε νάνο.
Το φως χρειάζεται περίπου 8 λεπτά για να φτάσει από τον Ήλιο στη Γη. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται περίπου 8 χρόνια για να φτάσει στην εξουσία. Υπάρχουν αστέρια που απέχουν από τη Γη χιλιάδες έτη φωτός. Αν μας βλέπουν με τηλεσκόπια τώρα, θα βλέπουν το φως που ξεκίνησε από εδώ όταν υπήρχαν οι δεινόσαυροι. Και ο Μητσοτάκης. Στη Γη θα φαίνονται να υπάρχουν είδη που έχουν εκλείψει όπως ο Αυστραλοπίθηκος και η Ολυμπιακή Αεροπορία. Στα καταστήματα οι πελάτες θα φαίνονται μέσα και όχι απ’ έξω από τις βιτρίνες. Μόνο η «Τόλμη και Γοητεία» στην τηλεόραση θα παραμένει η ίδια, αφού η ΕΤ3 ακολουθεί τα χνάρια του History Channel.
Σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας, αν κάποιος ταξιδέψει με ταχύτητα παραπλήσια μ’ αυτήν του φωτός και επιστρέψει στη Γη, γι αυτόν θα έχουν περάσει μερικά λεπτά, ενώ για τον δίδυμο αδερφό του που έμεινε εδώ θα έχουν περάσει δεκαετίες. Αυτός που θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από ένα τέτοιο ταξίδι και ύστερα από δεκαετίες, θα αντιληφθεί δυο αξιοπερίεργα φαινόμενα: 1) Ο αδερφός του που έμεινε εδώ δεν θα έχει πάρει ακόμα σύνταξη. 2) Καραμανλής και Παπανδρέου υπάρχουν ακόμα στην πολιτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά