Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Αφιέρωμα κινηματογράφου


Το Υπουργείο Πολιτισμού συνδράμει στην οργάνωση μεγάλου αφιερώματος στις ταινίες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική μας συνείδηση. Ο υπουργός (γνωστός σινεφίλ) δήλωσε: «Ας θυμηθούμε, ας συγκινηθούμε και, γιατί όχι, ας δακρύσουμε, με τις αγαπημένες μας ταινίες που χάραξαν στη συνείδησή μας αναμνήσεις που μας συνόδεψαν σε όλη μας τη ζωή. Όλοι εμείς που παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις πρέπει κάποτε να παραδεχτούμε ότι κάποιες ταινίες ή κάποιες τηλεοπτικές σειρές είναι εκείνες που μας ενέπνευσαν και που ακόμα μας καθοδηγούν στη λήψη τολμηρών και γενναίων πολιτικών αποφάσεων. Ταινίες όπως «Η εργατική Τάξη πάει στον Παράδεισο», «Τα μεγάλα έργα της Τσιτσιολίνα» και το περίφημο «Ο Πόλεμος στον Κόλπο της Τζένα Τζέημσον» άφησαν το στίγμα τους στην πολιτική μας σκέψη και στη διαμόρφωση των συνειδήσεών μας.»  (Η συνέχεια εδώ)

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:
Οι Ντιούκς: Πολιτική αλληγορία αμερικανικής παραγωγής. Κάποια golden boys, οδηγούν επικίνδυνα μια χώρα σε ξέφρενη πορεία προς το γκρεμό. Θα μπορέσουν να φρενάρουν; Θα τους συλλάβουν οι τροχονόμοι; Σε έκτακτη cameo εμφάνιση ο Νίκος Καρβέλας στο ρόλο συνεργιατζή που τραγουδώντας τους αλλάζει τσιμούχες.
Terminator 4-Η ολική διαγραφή: Ελληνική παραγωγή επιστημονικής φαντασίας. Ρομπότ αποκτά τη δική του συνείδηση, παλεύει για την κοινωνική του καταξίωση, και τελικά γίνεται πρωθυπουργός. Μια ολική διαγραφή της μνήμης του (μετά από βραχυκύκλωμα σε μικροτσίπ) το μετατρέπει σε εξολοθρευτή και του ανοίγει την όρεξη για κοκορέτσι. Θα μπορέσει ο ήρωας Georgino να το εξουδετερώσει ανεβάζοντάς του τη χοληστερίνη, και να κάνει τελικά μια ξέγνοιαστη ποδηλατάδα με την αγαπημένη του;
Η μάνικα: Ελληνική αισθησιακή ταινία. Κώστας Γκουσγκούνης και Κώστας Καραμανλής ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ταινία αυτή υποδυόμενοι δυο σεξουαλικά πεινασμένους βενζινοπώλες, που με αντάλλαγμα λίγα λίτρα βενζίνης ζευγαρώνουν με τους πελάτες.
Κρεβατομουρμούρα: Πολιτική ταινία για το σύστημα υγείας. Αδέκαστος και καλοντυμένος υπουργός υγείας, εισβάλλει κρυφά μια νύχτα σε εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο, για να διαπιστώσει τα πραγματικά προβλήματα των ασθενών. Κατά λάθος του κάνουν κλύσμα, τον αναισθητοποιούν και τελικά του κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου. Συνέρχεται και κάνει καριέρα κερδίζοντας το διαγωνισμό της Eurovision ως γυναίκα.
Παγκόσμια οικονομική στύση-Το μεγάλο κραχ: Διεθνής συμπαραγωγή με θέμα την ανικανότητα και τα ψυχολογικά προβλήματα. Έγκριτος πολιτικός (σπουδαίος στο ρόλο του ο G. Alogogoofy που μετά από την ταινία αυτή αποσύρθηκε στη μονή Βατοπεδίου) παίρνει το σερνικοβότανο για να ανακτήσει τη χαμένη του σεξουαλικότητα, αλλά το μόνο που μεγαλώνει είναι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Η κοινωνία αντιδρά βάζοντάς τον να φάει όλες τις πιστωτικές κάρτες μιας πόλης με κέτσαπ.
Διπλός κατάκοπος: Ταινία του γαλλικού νεορεαλισμού. Ένας εργαζόμενος αναγκάζεται να κάνει δυο δουλειές και να κουράζεται διπλά. Ο πρόεδρος της Γαλλίας (Πόντιος από τη Θεσσαλονίκη που αντί για Σαρκοζίδης στην ταινία λέγεται απλά Σαρκοζί) του αντιπροτείνει να παρατήσει τις δυο δουλειές του και να γίνει ο νέος Ζινεντίν Ζητιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά