Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Παιδικά Παιχνίδια


Κρυφτό: παίζεται από 2 ομάδες. Οι μισοί ντύνονται αστυνομικοί και οι άλλοι διαδηλωτές. Το παιχνίδι ξεκινάει με μια κροτίδα κρότου-λάμψης. Οι διαδηλωτές κρύβονται και οι αστυνομικοί τα φυλάνε μετρώντας σπασμένα τζάμια «πέντε δέκα δεκαπέντε…» μέχρι το 166. Τότε λένε «φτου και βγαίνουμε». Στο παιχνίδι καίγεται και χάνει όποιος δεχτεί μολότοφ. Σκοπός των αστυνομικών είναι να πιάσουν όλους τους κουκουλοφόρους, ενώ των διαδηλωτών να κερδίσουν τη «χρυσή κουκούλα» μένοντας ασύλληπτοι μέχρι που θα δύσει ο ήλιος.  (Η συνέχεια εδώ)
Τσιλίκι ή ξυλίκι: ένας φυλάει μην έρθουν τα κανάλια. Ένας άλλος είναι τάχα αυτός που συλλαμβάνεται. Πέντε άλλοι του χτυπούν την πλάτη με το ξυλίκι (συνήθως γκλομπ). Ο συλληφθείς κλείνει τα μάτια. Τον χτυπούν και κάνουν όλοι μαζί «βζζζζζ» κουνώντας τα δάχτυλά τους. Κερδίζει ο συλληφθείς αν καταλάβει ποιος τον χτύπησε και μετά αλλάζουν ρόλους.
Μπουκάλα: γεμίζει η μια ομάδα με υγρό καύσιμο μια μπουκάλα. Βάζει και στουπί στο στόμιο. Κάθονται όλοι γύρω γύρω, ανάβουν το στουπί και γυρίζουν τη μπουκάλα. Όποιον δείξει η μπουκάλα είναι υποχρεωμένος να την πάρει και να προσευχηθεί. Αν τελειώσει την προσευχή του έγκαιρα, οι άλλοι της ομάδας του τον σβήνουν. Μια πιο εξτρήμ εκδοχή της μπουκάλας είναι η νταμιτζάνα.
Μακριά γαϊδούρα: βάζει η μια ομάδα 5 μηχανές των ΖΗΤΑδων στη σειρά και τις πηδάνε κατά μήκος. Μετά έρχονται οι άλλοι, βάζουν 5 άτομα από την άλλη ομάδα στη σειρά και επίσης τους πηδάνε.
Κλέφτες και αστυνόμοι: παιχνίδι που παίζονταν παλιά μέχρι που άρχισε να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των δυο ομάδων.
Πινακωτή: ένας παίζει το ρόλο του υπουργού και οι άλλοι του λένε τα προβλήματά τους. Ο υπουργός λέει συνέχεια «πινακωτή πινακωτή έλα από το άλλο μου το αυτί» μέχρι που γίνεται ανασχηματισμός.
Η μέλισσα: τραγουδάνε όλοι «περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα». Μετά επιτίθενται σε κλούβα των ΜΑΤ. Μια ομάδα παιδιών παίζει το ρόλο των «αγανακτισμένων πολιτών» που προσπαθεί να σβήσει την κλούβα και να κάψει την αντίπαλη ομάδα.
Αμάδες αναρχικών: μην το μπερδεύουμε με τις «ομάδες αναρχικών» που είναι άλλο παιχνίδι. Οι αμάδες παίζονται από 12 παιδιά και έναν δικηγόρο. Οι μεν κοροϊδεύουν τους δε λέγοντας «σας πήραμε σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο». Οι άλλοι απαντούν «μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο». Μετά έρχεται ο δικηγόρος και μιλάει στα κανάλια λέγοντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Χάνει όποιος γελάσει.
Καρουζέλ: η μια ομάδα ντυμένοι αστυνομικοί ανεβαίνει σε ένα καρουζέλ και η άλλη ομάδα από κάτω προσπαθεί να τους χτυπήσει. Οι πάνω χαιρετούν και οι κάτω βλαστημούν. Όταν η δημοκρατία ανεβάσει στροφές το παιχνίδι γίνεται δύσκολο γιατί οι πάνω ξερνάνε και οι κάτω συχνά λερώνονται. Μετά αλλάζουν θέσεις και ξαναρχίζει από την αρχή.
Σκοποβολή: πίσω από ένα παραβάν βάζουμε μαθητή. Το κεφάλι του προεξέχει από μια τρύπα. Ρίχνουμε μπαλάκια του πινγκ πονγκ που αφού εξοστρακιστούν πολλές φορές πέφτουν στο πρόσωπο του θύματος. Το θύμα κερδίζει αν τα πιάσει με το στόμα. Στη θέση του μαθητή μπορούμε να βάλουμε καθηγητή πανεπιστημίου να του πετάνε γιαούρτια μέχρι να αρθεί το άσυλο.
Ζεμπίλι: χτίζουμε έναν καθηγητή του πανεπιστημίου. Μετά κάνουμε κατάληψη και φοιτητικές εκλογές. Κερδίζουν οι δυο παρατάξεις που θα βγάλουν περίπου ίδια αποτελέσματα. Το πτυχίο το λαμβάνουν στο σπίτι με e-mail.
Ο παπάς: παιχνίδι που παίζεται κυρίως στη Βιστωνίδα. «Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς πού είναι τα λεφτά;». Κερδίζει όποιος κολλήσει στην πλάτη του άλλου ένα χρυσόβουλο. Αν είσαι ακτήμονας πας δυο τετράγωνα πίσω. Αν είσαι και ακτήμονας και αλιβάνιστος πας στον Τριανταφυλλόπουλο.
Πεντόβολα: βάζουμε έναν γνωστό άγνωστο, έναν αστυνομικό, ένα γουρούνι, έναν δολοφόνο και έναν αγανακτισμένο πολίτη να δέρνονται. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ο γνωστός άγνωστος έχει γίνει αγνώριστος, ο αστυνομικός γίνει δολοφόνος και ο πολίτης μετατραπεί σε παχύδερμο γουρούνι.
Αη Γιώργης: ντύνουμε ένα παιδί Ζορό και το ανεβάζουμε καβάλα σε άλογο. Ο Ζορό αυτά που κάνει τα λέει Ζοριλίκια, ενώ οι άλλοι τα λένε Ρεζιλίκια. Κερδίζει όποιος σκοτώσει τον καταραμένο ΟΦΗ εκτός έδρας.
Πρωθυπουργός της αλάνας: βάζουμε ένα παιδί να κοιμάται. Οι άλλοι αλανιάρηδες πιάνονται χέρι χέρι και του τραγουδάνε Ζαβαρακατρανέμια. Τον ξυπνάνε μόνο για φαγητό. Αν δεν ξυπνάει του βάζουν ορρό. Τελικά σηκώνεται και λέει «είμαστε σε καλό δρόμο».
Κηπουρός: ένας παριστάνει τον κηπουρό και φυτεύει λουλούδια σε ζαρντινιέρες. Μετά όλα τα άλλα παιδιά περνάνε και κουτουλάνε στις ζαρντινιέρες. Όποιος σπάσει μια ζαρντινιέρα κερδίζει.
Άγιος Βαλεντίνος: η μια ομάδα στέκεται ακίνητη και πέρδεται χημικά. Η άλλη ομάδα τους ρίχνει τον Άδη με τα λείψανα. Κατά διαστήματα ο αγώνας σταματάει και η δεύτερη ομάδα χαρίζει λουλούδια στην πρώτη. Αν τα δεχτούν τότε φεύγουν για μήνα του μέλιτος. Αν αρνηθούν, τότε η δεύτερη ομάδα παίρνει τα κράνη της πρώτης και τα κάνει γλάστρες.
Η Μπάρμπι στο τμήμα: μια χαζή ξανθιά πάει για ψώνια και λεηλατεί κινητά από σπασμένη βιτρίνα γιατί νομίζει είναι προσφορά με τη σύνδεση. Αν καταφέρει να δραπετεύσει κερδίζει πρόσκληση σε μεσημεριανή εκπομπή να μιλήσει για την κρατική βία.
Ο μικρός χημικός: δέκα διαδηλωτές κάθονται γύρω από έναν που είναι ντυμένος αστυνομικός. Αυτός τους ραντίζει με διάφορα δακρυγόνα και τους ζητάει να βρούνε τι είναι το καθένα. Όποιος καταλάβει τις διαφορές ανάμεσα στην χλωροκετοφαινόνη (CN) και στην oρθοχλωροβενζαλμαλονονιτρίλη (CS) και μπορέσει αφενός να τα πει και αφετέρου να γράψει και το χημικό τους τύπο, γίνεται αυτοδικαίως αρχηγός αντιεξουσιαστικής ομάδας με δική του γιάφκα και τα έξοδα πληρωμένα.
Ο μικρός φυσικός: δέκα αστυνομικοί κάθονται γύρω από έναν αναρχικό. Αυτός με μια δάδα των ολυμπιακών αγώνων τους βάζει φωτιά (αφή της φλόγας). Όποιος φωνάξει πρώτος χάνει. Στο παιχνίδι χρειάζεται και βοηθός που κρατάει χρονόμετρο. Μερικοί παίκτες κάνουν ζαβολιές και φυσώντας τον διπλανό τους τον απανθρακώνουν γρήγορα πριν προλάβει να ροδίσει.
Ο μικρός Μαμαλάκης: ένας ντύνεται διοικητής αστυνομικού τμήματος και τσιγαρίζει κρεμμύδια σε καυτό λάδι. Μετά πετάει τα κρεμμύδια στα σκουπίδια και το λάδι που καίει σε κάτι διαδηλωτές απ έξω. Κερδίζει όποιος βρει την οξύτητα του λαδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά