Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Θρησκεία


Θα ιδρύσω μια θρησκεία για σένα. Μονοθεϊστική. Σαν αυτές τις πανάρχαιες που ακόμα διασώθηκαν μέσα από τις αμφισβητήσεις αιώνων. Μέσα από διωγμούς. (Η συνέχεια εδώ)...
Θα ιδρύσω μια θρησκεία με σένα Θεό. Και μένα πιστό. Με ναό το σώμα σου. Με τελετές και μυστήρια. Με εθιμοτυπικό. Να σε σκέφτομαι ότι υπάρχεις. Ότι εσύ είσαι η αιτία που ανθίζει η γη. Να κοιτάζω φωτογραφίες σου και να ακούω καμπάνες. Να με καλούν για προσευχή και πόθο.
Δίπλα σου είναι η βασιλεία των ουρανών. Μέσα σου ο παράδεισος με τους απαγορευμένους καρπούς. Τον δικαιούμαι. Τον κέρδισα μετά από διωγμούς και βασανιστήρια. Κάθε ραντεβού μας ένας εκκλησιασμός. Με ναό το σώμα σου. Τα θαύματα και τα μυστήρια που λένε τα χείλη σου σα βογκητά. Τα δώρα και τα αντίδωρα που γεύομαι. Στο σώμα σου ο Γολγοθάς και στο πάθος η ταπείνωση και η ανάσταση.
Θα ανεβώ το λόφο του στήθους σου. Κουβαλώντας το σταυρό μιας άγριας στύσης. Με τα μαστιγώματα από τα ματοτσίνορά σου. Θα σε σταυρώσω εγώ ο ίδιος με χέρια και πόδια ανοιχτά. Λογχίζοντάς σε άγρια. Θα ξημερώσει και θα είμαστε εκεί. Να αναστηθούμε και να ξαναρχίσουμε. Θα σε ακούσω να με ψάχνεις. Ένα ένα τα σύμφωνα. Ξέψυχα τα φωνήεντα. Ημιθανή. Να με βρεις θα θέλεις. Να μου πεις πόσο καλά ήταν. Πόσο άγγιξες το θάνατο και πάλι ερχόμενη μετά δόξης. Πόσο δοξάστηκες χύνοντας μέσα από αλαλαγμούς. Τας θύρας, τας θύρας.
Θα ιδρύσω μια θρησκεία. Με έναν πιστό και ένα είδωλο. Που τυμβωρύχοι θα κάνουν νύχτα ανασκαφές για κτερίσματα. Και θα βρίσκουν μόνο πολύτιμες λέξεις στα κενοτάφια. Τα «σ αγαπώ» και τα «σε θέλω». Με μένα ιερέα και θεράποντα και με το δικό μας κρυφό κώδικα. Με τις προσευχές μας και τις στερήσεις μας. Με το δικό της ημερολόγιο που θα ακολουθεί το δικό σου κύκλο. Με ημερομηνίες σταθμούς που θα μας υπενθυμίζουν εγέρσεις, συναντήσεις, μάχες πάθους. Με μένα άγιο και σένα δισκοπότηρο. Εις τους αιώνας των αιώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά