Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Zetor

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες αυξάνοντας και κάνοντας πιο ασφυκτικά τα μπλόκα στους δρόμους της χώρας. Ήδη οι εθνικές οδοί Αθηνών-Θεσσαλονίκης και Εγνατίας είναι κλειστές σε διάφορα σημεία. (Η συνέχεια εδώ)


Η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης τροφίμων και ζαρζαβατικών Κατερίνα Μπατζελή ζήτησε να συναντήσει το συντονιστικό όργανο των αγροτών. Οι αγρότες, αφού συμβουλεύτηκαν το όργανό τους εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν την κα Μπατζελή στα μπλόκα για να κουβεντιάσουν. Η υπουργός επέμεινε η συνάντηση να γίνει στο υπουργείο όπου έχει ζεστούλα και σαφώς καλύτερο κέτερινγκ. Τα έξοδα όμως του κέτερινγκ, όπως τόνισε η υπουργός, θα βαρύνουν τους αγρότες διότι το κράτος δεν είναι δυνατόν να σηκώσει και το βάρος αυτό. Οι αγρότες με τη σειρά τους αντιπρότειναν να επισκεφθεί η υπουργός τα μπλόκα και να τη συναντήσουν στο μονοπάτι του Γαρδόλακα, να είναι μόνη και να κρατάει ένα κίτρινο τριαντάφυλλο. Μάλιστα πρότειναν τα έξοδα για τα μεζεκλίκια κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους να καλυφθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η κυρία Μπατζελή τους έστειλε στο διάλογο, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν η συνάντηση να γίνει μέσα στο κρύο και να τρώνε καλαμπόκι από αυτό που περισσεύει στους αγρότες, ούτε αντί για καλοριφέρ να την αλείψουν με πίσσα και βαμβάκι για να ζεσταθεί διότι το βαμβάκι της ψώρας μας δεν είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα αιγυπτιακά βαμβάκια και αφήνει τον ψυχρό αέρα να περνάει μιας και οι αγρότες δεν προσάρμοσαν την παραγωγή τους στις απαιτήσεις της αγοράς.

Οι αγρότες πρότειναν να συναντηθούν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Πεταλωτή, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Αναλύοντας τους λόγους ο κος Πεταλωτής επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάνε πεταλωτή για τα τρακτέρ, αλλά το λογικότερο θα ήταν να ζητάνε τον κύριο Λαστιχά. Τέτοιο όνομα όμως δεν έχει η κυβέρνηση και δεν είναι δυνατόν αυτός που αλλάζει πέταλα να προσπαθεί να αλλάξει και λάστιχα. Οι αγρότες αντιπρότειναν να συνομιλήσουν με τον κύριο Βουλκανιζατέρ, ξάδερφο του Ζακ Σαντέρ, που όμως θα αργήσει να επιστρέψει από τη Γαλλία.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλες οι δυτικές βουνοπλαγιές κοντά στο νομό Φθιώτιδας είναι γεμάτες με τρακτέρ τύπου Ζετόρ που αναμένουν. Στη δυτική πλευρά του Σμόλικα έχουν ακροβολιστεί τα Τζων Ντηρ, ενώ στη Μέση Γη κάτω από το μάτι του Σάουρον είναι κομπίνες που οδηγούνται από Ορκ. Οι στρατιές των αγροτών περιμένουν σύνθημα από τον Σάρουμαν για να κινηθούν προς τον Άραγκορν που βρίσκεται στην Ελασσόνα.

Ένα βασικό αίτημα των αγροτών είναι να παραδοθεί σύντομα ο δρόμος των Τεμπών που είχε κλείσει από τις κατολισθήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να τον κλείσουν οι ίδιοι απερίσπαστοι. Μάλιστα μιλούν για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού που είχε ως αποτέλεσμα να μην ξέρουν ποιο δρόμο να κλείσουν αφού ήταν ήδη κλειστός και αναγκάστηκαν να κλείνουν με οικόσιτα ζώα τα μονοπάτια σε κάτι ξωκλήσια μιας και τα τρακτέρ δεν χωρούν στους δρόμους αυτούς.

Ο Βούλγαρος πρόξενος επισκέφθηκε σήμερα το τελωνείο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και απείλησε ότι θα κλείσει τα καζίνα στη Βουλγαρία αν η χώρα μας δεν φροντίσει για την απρόσκοπτη διακίνηση των εμπορευμάτων. Οδηγός τρακτέρ μάρκας Μάσευ Φέργκιουσον ομόματι Μήτσος Λέγκολας εκνεύρισε τον Βούλγαρο πρόξενο όταν τον παρομοίασε με το Γκόλουμ. Η Βουλγαρική κυβέρνηση απείλησε με μηνύσεις, ενώ ο Λέγκολας απάντησε «Λόγια του Γκόλουμ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά