Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Καλοί Κάντζαροι

Προβληματισμός επικρατεί μετά από την επίσκεψη των κοινοτικών αξιωματούχων με σκοπό τον έλεγχο του προγράμματος που πρόκειται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας. (Η συνέχεια εδώ).
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι (Κάπτεν Μάρβελ, Λοχαγός Μαρκ, Υπολοχαγός Νατάσσα) είναι ειδικοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες με σκοπό να ελέγξουν την πορεία της εθνικής μας οικονομίας και να διαπιστώσουν αν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανά ώστε να αναστρέψουν το κλίμα δυσπιστίας που έχει αναπτυχθεί εις βάρος της χώρας μας μετά τις διαπιστώσεις των διεθνών οικονομικών κύκλων ότι η οικονομία μας είναι για τα μπάζα.
 Δεν πάει πολύς καιρός που ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι αισθάνεται μειονεκτικά κάθε φορά που βρίσκεται στα διεθνή φόρα διότι αντί να μιλάει με θάρρος στους άλλους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναπτύσσοντας τις προτάσεις του για πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, αυτός είναι υποχρεωμένος να δίνει αναφορά για την πορεία της οικονομίας μας, να ακούει σχόλια του τύπου «βρε καλώς τον ζήτουλααα», να δέχεται φιλοδωρήματα από κάποιους υπουργούς της Βόρειας Ευρώπης και να εισπράττει κακεντρεχή σχόλια.
Την τελευταία φορά ο υπουργός της Ελλάδας έφτασε στα όρια νευρικού κλονισμού όταν σε διεθνή συνδιάσκεψη, κατά την είσοδό του στο συνεδριακό κέντρο, ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος του χάρισε ακορντεόν και μαύρα γυαλιά κλείνοντάς του το μάτι και προσθέτοντας με νόημα «θα τα χρειαστείς σύντομα».
Σύμφωνα με ανεπίσημους κύκλους, ο Έλληνας υπουργός έβαλε τα κλάματα και απείλησε να φωνάξει τον Θόδωρο Πάγκαλο που τον έχουν δεμένο και νηστικό, έτοιμο για τέτοιες περιστάσεις. Οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να διακιολογήσουν τότε τη συμπεριφορά τους και απομακρύνθηκαν ήσυχα, αλλά όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, προέβαιναν σε άσεμνες και κοροϊδευτικές χειρονομίες κάθε φορά που ο Έλληνας υπουργός γυρνούσε την πλάτη του.
«Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός «μέχρι να αναστρέψουμε το κακό κλίμα και να γίνει επιτέλους το παξιμάδι μας σκατό. Για την ώρα η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε νέα μέτρα με σκοπό αρχικά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική οικονομία και μετά στην μείωση του ελλείμματος.»
Σειρά μέτρων ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση. Τα νέα μέτρα έχουν ως εξής:
Κατάργηση φλουριού στις βασιλόπιττες. Ένα φλουρί ανά δεκαετία και ανά γειτονιά. Αντικατάσταση βασιλόπιτας με ατομικό κρακεράκι.
Αύξηση φόρου γονικών παροχών. Θεσμοθέτηση φόρου θηλασμού για τα βρέφη.
Κατάργηση επιδόματος πολυτέκνων και χορήγηση κουτιού προφυλακτικών στα χαμηλότερα στρώματα. Ειδικότερα για τους άγαμους χαμηλόμισθους προβλέπεται χορήγηση προφυλακτικού με άρωμα κοκορέτσι.
Ειδικό «πράσινο τέλος» για ερωτικά ραντεβού σε άλση, δασάκια και παρτέρια με ταυτόχρονη κατάργηση των πινακίδων «μην πατάτε το πράσινο».
Αύξηση του ειδικού φόρου σε τσιγάρα και ταυτόχρονη κατάργηση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Η κυβέρνηση παράλληλα θα προχωρήσει σε καμπάνια ενθάρρυνσης των καπνιστών και ενίσχυσης του καπνίσματος. Σκέψεις ωστόσο υπάρχουν για επιβολή προστίμων σε όσους καπνίζουν σε ανοιχτούς χώρους αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση προσδοκά αύξηση των εσόδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε ειδική επιτροπή ανατέθηκε η μελέτη της δημιουργίας κλειστών χώρων καπνιζόντων επί πληρωμή.
Επανεμφάνιση του «Ξυστού» με νέα μορφή. Το νέο παιχνίδι θα ονομάζεται «Γρατζουνιστό» και ο νικητής θα παίρνει πίσω από την εφορία τις πινακίδες που έχει παραδώσει, τις οποίες όμως θα έχει υποχρέωση να τις φοράει επί ένα μήνα κρεμασμένες στο λαιμό του και με την ένδειξη «Είμαι τέντυμπόυς και αλητάμπουρας».
Ανάπτυξη ελληνικής βιομηχανίας πορνό με εξειδίκευση στις πορνοταινίες ανά συντεχνία επαγγελματιών. Για παράδειγμα οι ταινίες βουκολικού σεξ θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο τουρισμού και θα έχουν σκοπό την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και την αξιοποίηση των ορειβατικών καταφυγίων της χώρας. Ήδη η ταινία με τίτλο «Μόνος Κοινοτικός Επίτροπος ψάχνει…» που χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό κράτος κάνει μεγάλες εισπράξεις και στο εξωτερικό.
Παρόλα αυτά η οικονομική κρίση έγινε αιτία ακύρωσης πολλών κρατήσεων σε τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς. Μείωση εσόδων εμφάνισαν και τα εμπορικά καταστήματα, αλλά επίσης και τα καταστήματα τροφίμων.
Συγκεκριμένα ο «Μήτσος το καλό Παιδί» με κινητό κατάστημα με είδη προικός, καρέκλαι, ψηφιακαί κορνίζαι, ενδεικτικά αναφέρει μείωση εσόδων που αγγίζει το 20% και δηλώνει ότι είναι υποχρεωμένος να αλλάξει προσανατολισμούς και να εμπορεύεται πατάται, εδώδιμο και αποικιακό ζαρζαβάτι και ερωτικά βοηθήματα τα οποία μάλιστα προέρχονται από την Κίνα, δεν είναι ελεγμένα επαρκώς, δεν έχουν εγγύηση και ίσως μερικά από αυτά δεν βρίσκουν ούτε καν το σημείο G.
Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι οι κοινοτικοί αξιωματούχοι έκαναν φύλλο και φτερό τα υπουργεία ερευνώντας όλα τα παραστατικά έγγραφα και χαρτιά των οικονομικών επιτελείων. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε ότι σε όλα βρήκαν τράπουλες ταρώ.
Αποχωρώντας από ένα υπουργείο είδαν με δυσαρέσκεια ότι άγνωστοι είχαν σχεδιάσει με σπρέυ φαλούς στα αυτοκίνητά τους, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι και από πλευράς υπουργών η φιλοξενία δεν ήταν τόσο θερμή αφού τους είχαν όρθιους, δεν τους κέρασαν φοντάν και τους κλείδωσαν το βράδυ μέσα στο κτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά