Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σεξ εντ πόλιτικς

Βρισκόμαστε στη 2η τετραετία του ΠΑΣΟΚ. Η πορνοβιομηχανία στην Αμερική περνάει κρίση. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με ταινίες-φτηνοπαραγωγές που αργότερα μας οδήγησαν σ αυτό που λέμε «σπιτικό χειροποίητο πορνό». Όσοι Ευρωπαίοι πορνοστάρ καταφέρνουν να διακριθούν, επιχειρούν διεθνή καριέρα και συμπαραγωγές με εταιρείες της Αμερικής όπου οι αμοιβές (τουλάχιστον για τις γυναίκες) είναι μεγαλύτερες. (Η συνέχεια εδώ)

Το sex στο σινεμά δεν πουλάει πια τόσο όσο παλιότερα μιας και το AIDS ακόμα δεν αποτελούσε μάστιγα και οι σχέσεις ήταν ελεύθερες και εύκολες. Τα βιντεοκλάμπ ανθούν, τα τσοντάδικα κλείνουν και γίνονται σούπερ μάρκετ ή μπουάτ ή ρεμπετάδικα.

Την Τσιτσιολίνα την ξέραμε στην αρχή από περιοδικά (Le Ore κλπ). Μετά από comics (διότι ΝΑΙ, οι ερωτικές της περιπέτειες έγιναν και σκίτσο). Μετά ακούσαμε ότι πολιτεύεται στην Ιταλία (ενώ δεν ήταν καν από την Ιταλία η Ιλόνα, κι ας έλεγε ότι ήταν κατά το ήμισυ) και καταλάβαμε τι σημαίνει «Ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής» που έλεγε ο Αντρέας.

Αυτή η έκφραση «η Ιταλοποίηση» ήταν φράση-κλειδί του διπολισμού. Όταν τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν απλή αναλογική στις εκλογές, τότε έβγαιναν οι 2 μεγάλοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και απαντούσαν ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα και ότι δεν θα αφήσουν αυτοί να οδηγηθούμε στην «Ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής», δηλαδή σε κυβερνήσεις με μικρή και ασταθή συνοχή που πέφτουν κάθε 3 μήνες, όπως στην Ιταλία όπου συνέχεια έχουν εκλογές. Αυτές οι εκλογές στην Ιταλία εξάλλου, ήταν η αιτία, έλεγαν τα δικά μας ντόπια παχύδερμα, που έφτασε «μέχρι και η Τσιτσιολίνα να βάζει υποψηφιότητα».

Η Τσιτσιολίνα πολιτεύτηκε στην Ιταλία με βασικό της σύνθημα «δωρεάν χούφτωμα για όλους». Πήγαινε από πλατεία σε πλατεία με κατεβασμένη μπλούζα και οι οπαδοί της μπορούσαν να αγγίξουν το στήθος της χωρίς ενοχές. Ήταν κάτι σαν τις χειραψίες που έκανε ο Τσοχατζόπουλος στις λαϊκές στη Θεσσαλονίκη. Απλά αντί για χέρι η Τσιτσιολίνα πρότεινε βυζί. Μάλιστα αργότερα είχε δηλώσει ότι μπορούσε να καλμάρει και τον Σαντάμ και προσφέρθηκε να τον συναντήσει «για να εκτονωθεί και η κρίση και ο ίδιος». Κι όλα αυτά για το καλό της ανθρωπότητας. Ο Πόλεμος στον Κόλπο θα μπορούσε απλά να ήταν πόλεμος στον κόλπο της. Σάμπως η οικογένεια Μπους τα κατάφερε καλύτερα; Μ αυτά και μ αυτά, η Τσιτσιολίνα κατάφερε να εκλεγεί, ο κόσμος «θάμασε» και ο Τζέφ Κούνς την ηράσθη τόσο ώστε να την παντρευτεί αργότερα και να την καταστήσει και μητέρα.

Το 1987 η Τσιτσιολίνα (που κανονικά μάλλον προφέρεται Τσιτσολίνα) ήρθε στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Λεφάκης την προσκάλεσε με τη φίλη της τη Μαλού (με την οποία είχε δηλώσει ότι είχε μόνιμη και σοβαρή σχέση) και άρχισε να την περιφέρει δεξιά και αριστερά. Κινηματογράφησε την επίσκεψή της και η ταινία είναι αναρτημένη στο youtube. Η Τσιτσιολίνα διασκεδάζει στα μπουζούκια. Προσπαθεί να χορέψει τσιφτετέλι (αλλά ωχριά μπροστά στα ντόπια κρέατα), να μάθει γιατί σπάμε πιάτα, και κυρίως, να καταλάβει γιατί η μουσική ακούγεται έτσι στα μπουζούκια. Υποθέτω ότι θα πίστευε ότι σε όλα τα σκυλάδικα ήταν χαλασμένη η μικροφωνική!

Οι καλύτερες στιγμές της ταινίας:

Τα ρούχα των γυναικών. Βάτες-Ρόμποκοπ.

Τα ρούχα των αντρών. Χρώμα, χρώμα, χρώμα. Εννοείται και βάτες.

Η Λάσκαρη με τον Λυκουρέζο. Η Ζωή γεμάτη ευγένεια χαιρετάει τις πορνοστάρ (δεν ξέρω αν αισθάνονταν συγγένεια επειδή είχε κάνει τη γυμνή της φωτογράφιση στο Playboy). «Καλησπέρα συναδέλφισσα».

Ο Πουλόπουλος επί τον τύπον των ήλων. Ναι. Και το νέο κύμα έχει δικαίωμα στο χούφτωμα.

Η Ρίτα. Είναι η αδιαφιλονίκητη σταρ της ταινίας. Ο Λεφάκης ακούγεται να λέει στον κάμεραμαν να τραβήξει τη Ρίτα. Η Ρίτα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον από την Τσιτσιολίνα. Τραγουδάει (με δεύτερο όνομα την νύφη της την Στανίση) και είναι βέβαια στα χάι της λόγω της προτίμησης του Αντρέα.

Ο Φικιώρης. Η Τσιτσιολίνα επισκέπτεται το θεραπευτήριό του για μια περιποίηση που απλά αποτελεί ευκαιρία για ακόμα ένα τσιτσίδωμα!

Η πολιτική ατάκα της: «Οι κομμουνιστές δεν έχουν AIDS».

Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι στα πράγματα. Τσοβόλα δώστα όλα… Τσιτσιολίνα βγάλτα όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά