Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μεταλλάξεις

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η NASA, παρουσιάστηκε η έρευνα με επικεφαλής τη βιοχημικό Δρ. Felisa Wolfe-Simon, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής, στην οποία ανακαλύφτηκε ο πρώτος μικροοργανισμός στη Γη, ο οποίος μπορεί να επιβιώνει και να αναπαράγεται, χρησιμοποιώντας το τοξικό χημικό αρσενικό, σαν βάση των κυττάρων του και όχι το φώσφορο, που εντοπίζεται στο DNA όλων των ζωντανών οργανισμών. (Περισσότερα εδώ.)


Μετά την συνέντευξη τύπου και την ανακοίνωση της ΝΑΣΑ, νέες πληροφορίες προερχόμενες από τη χώρα μας είδαν το φως της δημοσιότητας και συγκλόνισαν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Για την ακρίβεια ο πρόεδρος της βουλής ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί οργανισμοί που θα μπορούσαν να ζουν υπό αντίξοες συνθήκες σε κάθε είδους περιβάλλον και κάλεσε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να συνεργαστεί με τους έλληνες επιστήμονες.
Στη χώρα μας κατ αντιστοιχία με τη ΝΑΣΑ λειτουργεί από την εποχή της μεταπολίτευσης η οργάνωση ΜΑΣΑ που διεξάγει αντίστοιχες έρευνες. Συγκεκριμένα πειραματίζεται με έμβια όντα σε σχέση με την αντοχή τους σε συνθήκες απόλυτης στέρησης τροφής. Σημαντικά αποτελέσματα ερευνών τόσων ετών έμεναν κρυφά μέχρι που έγγραφο διέρευσε στα ΜΜΕ και το παρουσίασε για πρώτη φορά ο Κώστας Χαρδαβέλλας στην εκπομπή του «Οι φίλες του ανεξήγητου». Η σειρήνα φιλμς μάλιστα γύρισε σειρά ντοκυμαντέρ με τίτλο «Οι σκύλες του ανεκδιήγητου» με θέμα ακριβώς την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες.
Μετά τις πρώτες ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή μετά τη σύνταξη, η ΜΑΣΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για την ύπαρξη ζωής χωρίς εγκέφαλο. Γονίδιο που βρέθηκε στον 2ο όροφο της βουλής γραφείο 211 πιστοποιεί ότι είναι δυνατή η ύπαρξη ζωής χωρίς εγκέφαλο φτάνει να αντικατασταθεί ο φώσφορος του ανθρώπινου DNA με κολλώδη ουσία τύπου τζελ. Παραλλαγές της ένωσης αυτής μπορούν να προσδώσουν ιδιότητες πολύ ενδιαφέρουσες στην έρευνα.
Ο Αντρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι «ναι ζουν ανάμεσά μας» χωρίς να διευκρινήσει αν μιλάει για εξωγήινους ή για συνταξιούχους του ΙΚΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα έσπευσε να επισημάνει ότι η συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου επιστήμονα της ΜΑΣΑ δεν αναφέρονταν στον Θόδωρο Πάγκαλο όταν μίλαγε για λιπώδες DNA και ότι το λιπώδες DNA είναι μια παραλλαγή του καθιερωμένου DNA που όμως έχει μια τρίτη έλικα νουκλεοτιδίων που είναι τυλιγμένα γύρω από ένα σάντουιτς. Η τρίτη αυτή έλικα έχει ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα νουκλεοτίδια ούτε το φώσφορο, αλλά ούτε και το αρσενικό. Θα λέγαμε ότι οι συνδετικές ομάδες προσομοιάζουν στο σέλινο που ψάχνουν στο μάστερ σεφ να δουν αν ακούγεται.
Οι δραματικότερες μεταβολές όμως έχουν γίνει στην κύρια αλυσίδα του DNA. Εκεί οι συνήθεις ομάδες της θυμίνης, της γουανίνης, της κυτοσίνης και της αδενίνης όχι μόνο έχουν αντικατασταθεί από άλλες καινούργιες, αλλά ακόμα και η συμπληρωματική ομάδα της ουρακίλης δεν υπάρχει καθόλου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΑΣΑ επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του γέροντα Παϊσιου (Βλέπε Λιακόπουλος σελ 44) όπου για 1η φορά εικάζεται η ύπαρξη άλλων ομάδων. Η θυμίνη έχει αντικατασταθεί από θυμώνη. Την ομάδα αυτή τη συναντάει κανείς σε άτομα με αναπτυγμένο το αίσθημα του συνδικαλισμού. Παραλλαγές της θυμώνης είναι η ομάδα ταξίνη και η αραλίκη. Η αραλίκη είναι πιο έντονη στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια. Η γουανίνη πάλι είναι η κυρίαρχη ομάδα στους γέρους και στην οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα η ομάδα αυτή συνδέεται όχι με διπλό ή τριπλό δεσμό με την αντίστοιχή της στην αλυσίδα, αλλά με πολλαπλό δεσμό που αλλιώς στη γλώσσα της βιολογίας ονομάζεται και «δεσμός αίματος».
Νέες έρευνες στην μολυσμένη περιοχή του Θερμαϊκού έφεραν στο φως μικρόβια που μπορούν να αντέξουν σε συνθήκες έλλειψης μισθού. Οι μικροοργανισμοί ετρέφοντο με απόβλητα και με το επίδομα ανεργίας. Ο Ντομινίκ Δεν Τρως Καν, διακεκριμένος επιστήμονας ειδικευμένος σε βιολογικές καταστροφές επέμεινε ότι είναι δυνατόν να αναπτύξει ένας κοινός οργανισμός αντισώματα στο φαγητό και να επιζήσει. Μαζί του συμφώνησε ο γνωστός κριτής από την εκπομπή next top model κος Κοτέντος.
Σε γενικευμένες εξετάσεις του DNA των μελών της κυβέρνησης που διεξήγαγε η ΜΑΣΑ ανακαλύφθηκε ότι το DNA του πρωθυπουργού μοιάζει με το κοινό DNA, αλλά σημαντικές μεταβολές έχει υποστεί το RNA του που καλό θα ήταν πια να λέγεται όχι RNA αλλά αρε πας καλά; Το DNA του υπουργού οικονομικών είναι ελαφρά μετασχηματισμένο σε σχέση με του κοινού ανθρώπου και αντί για αζωτούχες ομάδες περιλαμβάνει άυλους τίτλους.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η έντονη ηλιοφάνεια στην περιοχή μας έγινε αιτία αφενός να επιβεβαιωθεί ο στίχος του γνωστού τραγουδιού της Καίτης Γαρμπή «είσαι ο ήλιος που έχει γίνει επικίνδυνος» και αφετέρου να αναπτυχθούν μεταλλάξεις σε όλους τους εργαζομένους που παρατήρησαν ραγδαία πτώση τόσο στη λίμπιντό τους όσο και στα εισοδήματά τους.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες ανακοινώσεις από γερμανούς επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν στο DNA των συμπατριωτών μας της ουσία μπαταχτσίνη και που εξηγεί τη συμπεριφορά μας τα τελευταία 15 χρόνια.
Έρευνες διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. για νέες μορφές DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά