Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Βρες το έλλειμμα


Νέο τηλεπαιχνίδι αποφάσισε να παρουσιάσει ιδιωτικό κανάλι μετά τα Χριστούγεννα. Θα είναι ένας συνδυασμός παιχνιδιού τύχης και γνώσεων. Ήδη αναζητούν τον ή την παρουσιάστρια του παιχνιδιού που λέγεται ότι θα πρέπει να είναι ένα φρέσκο πρόσωπο.

Το παιχνίδι θα έχει τίτλο «Βρες το έλλειμμα» και θα είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Αντίπαλες ομάδες θα καλούνται από τον παρουσιαστή να μαντέψουν έναν αριθμό που θα αντιστοιχεί στο έλλειμμα της χώρας μας, όπως αυτό θα ανακοινώνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προβολής του παιχνιδιού.
(Η συνέχεια εδώ)
Την ιδέα για το παιχνίδι την ανέπτυξαν τα μέλη της υπεύθυνης ομάδας για το καθαρά ψυχαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού. Υπήρχε προβληματισμός σχετικά με το αν θα πρέπει το κανάλι να προχωρήσει σε ώρα prime time στην παρουσίαση ταινιών ή ενός παιχνιδιού. Τελικά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κέρδισε η πρόταση του τηλεπαιχνιδιού σχετικά με το έλλειμμα. «Ούτως ή άλλως η συζήτηση για το έλλειμμα προκαλεί πάντα το γέλιο, αλλά και την αγωνία είτε αυτή η συζήτηση λαμβάνει χώρα στην τηλεόραση, είτε στο καφενείο» δήλωσε ο υπεύθυνος της ομάδας παραγωγής του παιχνιδιού. Μάλιστα δήλωσε ότι στο παιχνίδι θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις που αναμένεται να τινάξουν στα ύψη την τηλεθέαση.

Το όλο concept θα έχει συνοπτικά ως εξής: Δυο αντίπαλες ομάδες, η μπλε ομάδα και η πράσινη ομάδα θα θέτουν γρίφους η μια στην άλλη με σκοπό να παραπλανήσουν η μεν τη δε στην επίτευξη του στόχου που είναι να βρουν το κρατικό έλλειμμα και να το μειώσουν. Όταν μια ομάδα θέτει έναν γρίφο, η άλλη θα πρέπει να απαντήσει με ενέργειες και αποφάσεις ώστε να λύσει το πρόβλημα.
Για παράδειγμα ο παίκτης Α της πράσινης ομάδας θα δηλώνει υπεύθυνος για τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης. Η αντίπαλη ομάδα θα του κάνει μια ερώτηση ανοιχτού τύπου σχετική με την ιδιότητά του, πχ «πώς το ΙΚΑ μπορεί να πληρώσει συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους πριν αυτοί να πεθάνουν;»
Επίσης οι ερωτήσεις μπορεί να είναι και πολλαπλής επιλογής (multiple choice), όπως: « το ΙΚΑ δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις. Θα πρέπει α) να προβεί σε γεροντοκτονία β) να δανειστεί γ) να ενοποιηθεί δ) να διαλυθεί».
Όταν ο παίκτης Α μπορέσει να υπολογίσει πόσα έσοδα έχει το ΙΚΑ, πόσα έξοδα έχει, πόσες είναι οι οφειλές προς αυτό και μπορέσει να υπολογίσει μια απάντηση σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα φωνάξει τη λέξη «επανίδρυση» και θα έχει δικαίωμα να απαντήσει. Μπορεί να πάρει και τη βοήθεια του κοινού (συνδικαλιστών, ανασφάλιστων με μαύρη εργασία, stage κλπ). Αν η απάντησή του είναι σωστή τότε βγαίνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και λέει ένα τραγούδι. Αν όμως η απάντησή του είναι λάθος τότε βγαίνει πίσω από την κουρτίνα ο κύριος Ζογκ δηλαδή ο Αλμούνια με μια βρεγμένη σανίδα.
Τα άλλα μέλη της πράσινης ομάδας προσπαθούν να σαγηνεύσουν τον Αλμούνια ή να τον κάνουν να τους λυπηθεί ώστε να βρει χρόνο ο παίκτης Α να το σκάσει. Τα μέλη της μπλε ομάδας προσπαθούν με τους αρχηγούς τους που είναι πολλοί, να πιάσουν τον παίκτη Α και να τον μεταμφιέσουν σε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Θεωρώντας ότι τα παλιού τύπου παιχνίδια γνώσεων έχουν φτάσει στο τέλος τους, οι υπεύθυνοι του καναλιού έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε νέου τύπου παιχνίδια που ανταποκρίνονται τόσο στην επικαιρότητα όσο και στις αγωνίες του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα αφήνετε σχόλια και... σχολιανά